středa 5. října 2011

Prahou obchází nový hrdina - SuperVáclav

Říká si SuperVáclav a už pár měsíců podle svých slov zachraňuje Pražany od jejich vlastních nešvarů. Mnozí, které „zachránil“, ho ale proklínají.
SuperVáclav
Zdroj: Novinky.cz
Zdroj obrázku: wikipedia

Ozbrojen tenisovou raketou se neohraženě vrhá do ulic a smečuje každý nešvar, na který narazí. Jeho nepřáteli jsou alarmisté, oteplisté, homosexualisté a řada dalších -istů. Jeho argumenty jsou opravdu, ale opravdu pádné. Jeho protivníci jsou zcela falešní. Je to SuperVáclav!

Znuděn čestnými tituly, úřadem hlavy státu i nobelovými cenami, rozhodl se zatočit se vší tou slotou, co se nám v Praze rozmáhá. Našim redaktorům se podařilo udělat s novým hrdinou rozhovor poté, co svojí raketou vyhnal zástup návštěvníků z pražského Eurocentra.

Exkluzivní Zpravodajství: Pane prezidente, všichni víme, že jste zarytým euroskeptikem, ale nebylo toto poněkud přehnané?
SuperVáclav: Nikoliv ideologicky, ale strukturálně jsou EU a RVHP velmi podobné. Rozhodnutí nejsou přijímána ve vaší zemi. Pro nás, kteří žili v komunismu, je to problém. Jsem přesvědčen, že jsem toho nevykonal málo a že to bude ve střízlivější chvíli, než je tato, doceněno.

EZ: Chystáte další akce v tomto duchu, nebo máte v plánu ještě něco radikálnějšího?
SV: Člověk přebíhá ulici na červenou a samozřejmě musí počítat s tím, že sklouzne a přejede ho auto. (následně pokynul řidiči svého vozu, který neukázněného chodce okamžitě srazil)

EZ: Proboha on ještě couvá... Vím, že jste prováděl hrdinské kousky i v minulosti, teď narážím konkrétně na události okolo pražského povstání. Tehdy jste ale nevystupoval tak tvrdě jako dnes, je to tak?
SV: Když se tam před naším domem začala stavět barikáda a všichni nosili dlažební kostky, tak čtyřleté dítě nemohlo dělat nic jiného než si také stoupnout do té řady a pokoušet se ty kostky podávat dál.

EZ: Ano, to je pochopitelné. Jak jsme již dříve vyrozuměli, plánujete ve své heroické kampani bojovat i s nešvary v pohostinstí - jak konkrétně si takový boj představujete?
SV: Budu usilovat, aby se u nás podávaly jen ty pravé pokrmy a nápoje. Čokoládový krém je pravicový, salát levicová úchylka a antijídlo. Bublinková voda je konzervativní, zatímco ta bez bublinek je okázalý módní výstřelek.

EZ: Bude-li váš boj na poli gastronomie tak rázný, jako v oblasti dopravy, pak Zdeněk Pohlreich zbledne závistí. Když jste teď tím superhrdinou, to se na vás musí ženské doslova lepit - víte, co tím myslim?
SV: Angela Merkelová? Tak, že je to žena, to vím. Ale zapůsobit na ni nějakým mužským šarmem možné není.

EZ: No dobrá...Slyšel jste v poslední době ve svém okolí nějaké reakce okolo dění na summitu východního partnerství evropské unie?
SV: Já nejsem člověk, který vnímá ušima. Já jsem člověk, který vnímá očima. Myslím, že přečtu víc než kdokoliv jiný.

EZ: Chápu, pak se vás musím zeptat, čtete také naše Exkluzivní zpravodajství?
SV: Novináři jsou největšími nepřáteli lidstva.

S tímto rozhovor skončil a náš redaktor byl odvlečen na nábřeží a svržen do Vltavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat