pátek 12. srpna 2011

Volby v srpnu vyhrála ČSSD

Jelikož se volby v ČR těší stále menší oblibě i účasti a lidé stále víc reptají na zvolené zastupitele, rozhodli se politici, že si udělají volby sami - a vítěze místo hlasování určili zápasem.

Zdroj: Novinky.cz
Zdroj obrázku: Google Charts

Jelikož prosté hlasování nikam nevedlo, neb každý z politiků dal hlas buď sobě, nebo v případě více organizovaných stran předsedovi, přešlo se na metodu tzv. volby osudu, kdy se kandidáti utkali o postup se soupeři z ostatních stran.

Nastala tvrdá řež. V ringu proti sobě stanula i známá dvojie Macek-Rath a hejtman byl více než odhodlán vlepit svému sokovi pár výchovných pohlavků. Za ČSSD nastoupil i legendární buldozer Paroubek, připravený rozdrtit soupeře a zahájit svůj comeback. Naopak předseda TOP09 se zápasu vůbec nezúčastnil, jelikož usnul a borci z ODS se v ringu také příliš nevytáhli.

Výsledek je jasný - více než třetinu křesel urvala ČSSD, hlavně díky svému šampionovi Paroubkovi, který získal v zápasech víc skalpů, než kdo jiný. S velkou ztrátou následovala ODS a TOP09, v těsném závěsu KSČM a na chvostu KDU-ČSL. Kandidáti Věcí Veřejných nezískali dost bodů, aby se dostali do sněmovny, jelikož se mimo soupeřů z jiných stran prali i mezi sebou.

Díky drtivé převaze a podpoře KSČM byl Jiří Paroubek vyhlášen Imperátorem a očekává se, že nechá rozpustit ostatní strany, přesně podle modelu, který před časem vypracovalo ministerstvo vnitra pro rozpuštění KSČM.

Žádné komentáře:

Okomentovat