středa 6. července 2011

Smlouva Úřadu vlády s ProMoPro byla naprostý šlendrián, odhalil audit

Auditoři řádně proprali smlouvu mezi úřadem vlády a firmou ProMoPro. Špíny bylo víc, než se čekalo a Alexandru Vondrovi se při pohledu na ten (jeho slovy) "šlendrián" udělalo nevolno.
Alexandru Vondrovi se z pohledu na výsledky auditu dělá nevolno
Zdroj: Novinky.cz
Zdroj obrázku: Milan Malíček, Právo (převzato z článku na Novinky.cz)

Na značné zanéřáděnosti smlouvy se podepsala celá řada faktorů. Především, jeden z úředníků na smlouvě pravidelně svačil a několik listů použil i jako obalový materiál na uzeniny (spekuluje se i o dalších možnostech použití, vzhledem k občasnému nedostatku hygienických potřeb na úřadě) a proto byla smlouva řádně promaštěna a některé stránky chyběly (podle slov jednoho z auditorů: "Ještě že tak").

Smlouva byla dále přibližně čtyři měsíce používána jako zarážka do okna v kanceláři úřadu vlády a tuto funkci plnila i v deštivém počasí. Poté, co se na promočeném papíře rozrostla plíse, byla nahrazena novou zarážkou (indicie naznačují, že se jednalo o jinou smlouvu, zřejmě z oblasti dopravy nebo místního rozvoje).

Poté putovala do archivu, kde byla řádně vysušena, přeželhena, zaprášena a uložena. Bohužel, v polici přímo nad ní byly uloženy spisy z kauz praní špinavých peněz, které až tak důkladně vysušeny nebyly a špína z těchto kauz protekla do spisu v množství větším než malém.

Jako by to nestačilo, do desek se pustili moli.

Audit tedy jednoznačně prokázal, že se smlouvou není něco úplně v pořádku, otázkou však zůstává, co s tak zasajrajtěným papírem budou naši zákonodárci dělat.

AKTUÁLNĚ: Smlouva byla vrácena na úřad vlády, kde bude nadále spoužit jako podložka pod svačinu jistého úředníka. V kuloárech se hovoří o "božích mlýnech".

Žádné komentáře:

Okomentovat